Wanneer moet een kind mee vasten?

Wanneer is het verplicht voor een kind om te vasten ?
Vraag :

Wanneer wordt het verplicht voor een kind om te vasten. En wat is de leeftijdslimiet ?

Antwoord :

...
Een kind is bevolen om te bidden wanneer hij de leeftijd van zeven bereikt, en om hen te slagen om het gebed te verrichten op tien-jarige leeftijd, en het word verplicht voor hem wanneer hij de pubertijd bereikt. En pubertijd is bepaald door :

1- Afscheiding van sperma door (seksuele) opwindingen.
2- Verschijning van schaamhaar rond de geslachtsdelen.
3- Het hebben van natte dromen, met zaadlozing.
4- Het bereiken van een leeftijd van vijftien jaar.
En hetzelfde geld ook voor de vrouwen, daarnaast nog het komen in haar menstruatie.

De bron voor het voordien genoemde is wat Imaam Ahmad en Aboe Dawoed hebben overgeleverd op gezag van de Profeet –Salallahoe alayhie wasalam- :

Beveel jouw kinderen om te bidden op zeven-jarige leeftijd en slaag hen om te bidden op hun tiende (als zij het gebed niet uitvoeren), en scheid hen van elkaar in bed.”

Ook Aisha –Radiallahoe anha- levert over op het gezag van de Profeet –Salallahoe alayhie wasalam- :

De pen (van verplichting) is opgeheven voor drie (individuen) : de slapende totdat hij opstaat, een jonge kind totdat hij de pubertijd bereikt, de mentaal zieke totdat hij begrijpt.”

En bij Allah ligt al het succes en moge Allah gebeden en begroetingen op onze Profeet, zijn familie en zijn metgezellen zenden.

Het permanente comité voor Islamitisch Onderzoek en Fatawaa.
Fataawa Ramadhaan- Volume 1. Pagina 233. Fatwa Nr. 177
Fataawa Al-Lajnah ad-Daa imah lil-boehooth al-ilmiyyah wal-Iftaa. Fatwa Nr. 1787
Vertaald door : Aboe Moettahir Abdellillah Sokol Al Albanee

1 reacties:

Conley Tiffany zei

Dr. Itua geneest mijn HIV, ik ben al 10 jaar een ARV Consumptie. Ik heb mijn best gedaan totdat ik Dr. Itua tegenkwam op de blogsite. Ik heb hem ge-e-mailen over mijn gegevens over mijn hiv en mijn locatie. Ik heb alles aan hem uitgelegd en hij vertelde me dat er niets is om bang voor te zijn dat hij me zal genezen , mij schenk me garantie, ik vraag me om dingen te betalen, dus als ik genezen ben, zal ik dankbaarheid tonen. Ik weet niet hoe ik het moet doen Dr. Itua. Ik kreeg zijn kruidengeneesmiddel via EMS Courier-service die bij mij op kantoor kwam 5 werkdagen. Het is een goede man en ik ken hem voor zijn goede werk. Mijn grootmoeder roept hem op om hem en mijn vrienden te waarderen, dat is een vreugde voor mij dat ik vrij ben van het nemen van pillen en dat dikke schoonheid een nachtmerrie is .je zult begrijpen waar ik het over heb als je hetzelfde probleem had ik was zijn agenda ook dat hij me onlangs stuurde, hij geneest een hele aardige ziekte zoals, kanker, herpes, fibromyalgie, hiv, hepatitis B, lever / nier Inflamatory, Epilepsy, Infertility, Fibroid, Diabetes, Dercum, Copd, en brengen ook Ex Lover terug .. Hier zijn Contact .drituaher balcenter @ gmail.com Of Whats_app-nummer +2348149277967

Een reactie posten

live duroos