Hoe een arme te voeden tijdens de Ramadan

Sheikh AbdulAzeez ibn Baaz – rahimahu Allah –

Vraag:

Ik ben ziek waardoor ik niet kan vasten en als ik vast dan is dit schadelijk voor mij. Moet ik kaffarah (boetedoening) doen of moet ik iets anders doen?

Antwoord:


Dit hangt af van de situatie. Als het waarschijnlijk is dat de zieke zal genezen en de dokters zeggen dat als hij behandeld wordt, (zij) verwachten dat hij zal genezen dan blijft het vasten als een schuld; het vasten is als een schuld totdat de zieke genezen wordt waarna hij het vasten in moet halen.

Maar, als de dokters vastgesteld hebben dat het onwaarschijnlijk is dat de zieke zal genezen van zijn ziekte, het is een chronische ziekte, dan is hij zoals de oudere dit niet in staat is om te vasten en daarom zou hij een arme moeten voeden voor elke vastendag die hij gemist heeft.

De zieke waarvan niet verwacht wordt dat hij genezen zal worden, of dit nou een man of vrouw is, hoort één arme moeten voeden voor elke (vasten)dag die hij gemist heeft, hij zou ze moeten voeden met een halve Saa’ 1 dadels of rijst 2.

Hij kan het eten verzamelen aan het begin of eind van de maand en aan één, twee of meerdere arme personen geven. Het is niet bindend dat een persoon dit dagelijks geeft maar hij kan het eten verzamelen en in één keer weggeven aan de armen.

Dit geldt voor de zieke die geen vooruitzicht heeft op genezing; een ziekte waarvan een gespecialiseerde dokter zegt dat genezing niet verwacht wordt. Of twee bekwame artsen die zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat deze persoon zal genezen. Deze persoon met een chronisch ziekte voedt dan een arme voor elke (vasten)dag die hij gemist heeft.

Dus (bijvoorbeeld) zij verzamelen 15 saa’ als de maand Ramadan uit 30 dagen bestaat, en 14 ½ saa’ als de maand Ramadan uit 29 dagen bestaat en dan geven zij dit aan sommigen van onder de armen, zij geven het aan een arm huishouden of één arm persoon walhamdoelillah.

Maar als zij verwachten dat (de ziekte) genezen zal worden en het is mogelijk dat hij behandeld wordt insha Allah dan zou deze persoon het vasten uit moeten stellen en wanneer Allah hem geneest dan zou hij moeten vasten.

Dit is gebaseerd op de uitspraak van Allah de Verhevene:


وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ (185) سورة البقرة

…en wie ziek is of op reis, dan is er hetzelfde aantal dagen (dagen waar niet gevast werd moeten ingehaald worden) van andere dagen..
Surah al Baqara: 185

En dit blijft als een schuld die hij heeft totdat Allah hem geneest en dan zou hij moeten vasten ook al is dit na twee of drie jaar, walhamdulillah.


Bron:
http://www.binbaz.org.sa/mat/13359/

Voetnoten vertaler:
1. Arabische maateenheid. Eén saa’ is overeenkomstig met vier gevulde mensenhanden met het betreffende voedselsoort.
2.Of wat in het land waar de zieke verblijft gebruikelijk in om te geven aan voedsel.


bron: http://an-nasieha.nl/forums/showthread.php?t=505

2 reacties:

Conley Tiffany zei

Dr. Itua geneest mijn HIV, ik ben al 10 jaar een ARV Consumptie. Ik heb mijn best gedaan totdat ik Dr. Itua tegenkwam op de blogsite. Ik heb hem ge-e-mailen over mijn gegevens over mijn hiv en mijn locatie. Ik heb alles aan hem uitgelegd en hij vertelde me dat er niets is om bang voor te zijn dat hij me zal genezen , mij schenk me garantie, ik vraag me om dingen te betalen, dus als ik genezen ben, zal ik dankbaarheid tonen. Ik weet niet hoe ik het moet doen Dr. Itua. Ik kreeg zijn kruidengeneesmiddel via EMS Courier-service die bij mij op kantoor kwam 5 werkdagen. Het is een goede man en ik ken hem voor zijn goede werk. Mijn grootmoeder roept hem op om hem en mijn vrienden te waarderen, dat is een vreugde voor mij dat ik vrij ben van het nemen van pillen en dat dikke schoonheid een nachtmerrie is .je zult begrijpen waar ik het over heb als je hetzelfde probleem had ik was zijn agenda ook dat hij me onlangs stuurde, hij geneest een hele aardige ziekte zoals, kanker, herpes, fibromyalgie, hiv, hepatitis B, lever / nier Inflamatory, Epilepsy, Infertility, Fibroid, Diabetes, Dercum, Copd, en brengen ook Ex Lover terug .. Hier zijn Contact .drituaher balcenter @ gmail.com Of Whats_app-nummer +2348149277967

Achima Abelard zei

Mijn leven is mooi dankzij jou, Mein Helfer. Heer Jezus in mijn leven als een kaarslicht in de duisternis. Je liet me de betekenis van geloof zien met je woorden. Ik weet dat zelfs toen ik de hele dag huilde nadenkend over hoe te herstellen, je niet sliep, je was me dierbaar. Ik nam contact op met het kruidencentrum Dr. Itua, die in West-Afrika woonde. Een vriend van mij hier in Hamburg komt ook uit Afrika. Ze vertelde me over Afrikaanse kruiden, maar ik was nerveus. Ik ben erg bang als het gaat om Afrika omdat ik veel vreselijke dingen over hen heb gehoord vanwege mijn christendom. god voor richting, neem een ​​moedige stap en neem contact met hem op in de e-mail en ga dan naar WhatsApp, hij vroeg of ik voor behandeling kon komen of ik wilde een levering, ik zei hem dat ik hem wilde weten Ik koop een ticket in 2 manieren om naar Afrika te gaan Om Dr. Itua te ontmoeten, ging ik daar heen en ik was sprakeloos van de mensen die ik daar zag. Patent, zieke mensen. Itua is een god die naar de wereld is gestuurd, ik heb mijn voorganger verteld over wat ik aan het doen ben, dominee Bill Scheer. We hebben een echte strijd prachtig met Spirit en Flesh. Aanbidding diezelfde avond. Hij bad voor me en vroeg me om te leiden. Ik bracht 2 weken en 2 dagen door in Afrika bij Dr. Itua Herbal Home. Na de behandeling vroeg hij me om zijn verpleegster te ontmoeten voor de HIV-test toen ik het deed. Het was negatief, ik vroeg mijn vriend om me naar een ander nabijgelegen ziekenhuis te brengen toen ik aankwam, het was negatief. Ik was overweldigd door het resultaat, maar gelukkig vanbinnen. We gingen met Dr. Itua, ik dank hem maar ik leg uit dat ik niet genoeg heb om hem mijn waardering te tonen, dat hij mijn situatie begrijpt, maar ik beloof dat hij zal getuigen over zijn goede werk. Goddank voor mijn lieve vriendin, Emma, ​​ik weet dat ik dit nu zou kunnen lezen, ik wil je bedanken. En veel dank aan Dr. Itua Herbal Center. Hij gaf me zijn kalender die ik in mijn huis op mijn muur legde. Dr. Itua kan ook de volgende ziekten genezen ... Kanker, HIV, Herpes, Hepatitis B, Inflammatoire Lever, Diabetis, Blaaskanker, Darmkanker, Borstkanker, Nierkanker, Leukemie, Lun, Fribroid, Onvruchtbaarheid, Ziekte van Parkinson, Inflammatory darmziekte, fibromyalgie, herstel je ex. U kunt contact met hem opnemen per e-mail of whatsapp, @ .. drituaherbalcenter@gmail.com, telefoonnummer ... + 2348149277967 .. Hij is een goede dokter, praat vriendelijk met hem. Ik weet zeker dat hij ook naar je zal luisteren.

Een reactie posten

live duroos