Ramadan beginnen volgens astronomische berekeningen?Vraag :

"Het islamitisch centrum dat de moslims van Frankrijk vertegenwoordigt heeft enkele dagen geleden openlijk de datum van het begin van de maand Ramadan aangekondigd, evenals haar einde, door zich te baseren daarbij op astronomische berekeningen. Is het ons verplicht hen te volgen daarin of niet ? En als het antwoord negatief is, wat moeten we ...
dan doen om elk meningsverschil te vermijden ?

Opmerking : ik verzoek ook uw akkoord om uw antwoord te vertalen in het Frans en het te publiceren want de broeders ginder wachten er op.

Schenk ons uw nuttige bijdrage, moge Allah u belonen met het goede."


Antwoord :

"Het is niet toegestaan om te vertrouwen op astronomische berekeningen om het begin van de maand Ramadan te bepalen, en wat jullie verplicht is, is om je te baseren op het eenvoudige zien (met het blote oog) zoals dat in jullie land wordt beschouwd, of in het meest nabije buurland, ofwel door de bezichtiging te volgen die in Saudi-Arabië gebeurd is.

Dat gezegd zijnde : als de bezichtiging samenvalt met hun berekening, dan is het probleem gesloten. In het tegengestelde geval verplicht het begin van de maand bepaald door de astronomische berekening jullie nergens toe. Dit gezegd zijnde : laat deze onenigheid niet openlijk blijken : als ze jullie aanzetten om te vasten voordat de bezichtiging daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, laat dan niet blijken dat jullie niet vasten. En als ze het begin van de maand later verrichten dan de effectieve bezichtiging, verberg dan jullie vasten. En het is Allah Die we om hulp vragen."

Muhammad ibn 'Umar Bâzmûl
18/08/1434


bron: https://www.facebook.com/pages/Ramadaan/315216265279585

0 reacties:

Een reactie posten

live duroos